Gündemden Haberler

Devlet hastanesinde 1 yıldır misyon yapıyordu! Tekirdağ’da geçersiz hekimin oyununu meslektaşları bozdu

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 1 yıldır pratisyen tabip olarak misyon yapan Ayşe Özkiraz, kelamda meslektaşlarına Eylül ayında yapılan TUS’ta 81 puan aldığını ve çocuk tabibi olduğunu söyledi. Çocuk tabibi olarak kaşeler bastıran Özkiraz’ın durumundan şüphelenen hastanedeki tabipler, kendisine tıpla ilgili çeşitli sorular yöneltti.

ÇELİŞKİLİ CEVAPLARI PALAVRASINI ORTAYA ÇIKARDI

Çapa Tıp Fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Ayşe Özkiraz, sorulara çelişkili cevaplar verince, tatmin olmayan tabipler gerek eğitimi gerekse tedavi metotlarıyla ilgili sorular yöneltti. Bu sorulara da gerçek karşılıklar alamayan tabipler, Özkiraz’ın kuşkulu durumunu hastane idaresine bildirildi. Bahis daha sonra İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Sıhhat Müdürlüğü’ne iletildi.

EVİNDE UYDURMA DİPLOMALAR BULUNDU

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na cürüm duyurusunda bulunulmasının akabinde polis takımları Ayşe Özkiraz’ı gözaltına alarak, meskeninde arama yaptı. Konuttaki aramada çok sayıda geçersiz üniversite kimlik kartları, geçersiz hekim kimlik kartları, geçersiz diplomalar, çeşitli hastanelere ilişkin kimlikler, ameliyat kıyafetleri, devir birincisi olduğunu dair plaketler ve tıbbi içerikli kitaplar ele geçirildi. Özkiraz’ın toplumsal medya hesaplarından hastanede girdiği ameliyatların fotoğrafları da paylaştığı görüldü.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ayşe Özkiraz, emniyetteki süreçlerin akabinde adliyeye götürülürken, polis, şüphelinin meskeninde bulunan 3 poşet dolusu evrakları de savcılığa teslim etti. Savcılık soruşturmasının akabinde, ‘Tababet ve Şuabatı San’atlarının Şekli İcrasına Dair Kanunu’na muhalefet hatasından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Özkiraz, tutuklandı.

AİLESİNİ BİLE KANDIRMIŞ!

Ayşe Özkiraz’ın yapılan incelemesinde lise mezunu olduğu ortaya çıktı. Ailesine de İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi’nde tahsil gördüğünü belirterek, yıllarca İstanbul’da kaldığı ve çeşitli işlerde çalıştığı öğrenilen Özkiraz’ın geçen yıl ailesinin yaşadığı Çerkezköy’e döndüğü öğrenildi. Özkiraz’ın tıp eğitimini tamamladığını ve Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne pratisyen doktor olarak atandığını söylediği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni

Devlet hastanesinde 1 yıldır misyon yapıyordu! Tekirdağ’da geçersiz hekimin oyununu meslektaşları bozdu

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu