Gündemden Haberler

Konya’daki barınaktan 2. skandal! Hayvanları ağzı bağlı poşetten vatandaşlar kurtardı

Türkiye, Konya’dan gelen acı imajlarla sarsıldı. Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir vazifelinin elindeki kürekle başına sert darbe indirip öldürdüğü köpeği daha sonra iple sürüklemesi, izleyenlerin adeta kanını dondurdu.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşandığı öne sürülen ve toplumsal medyada yer alan manzaralarla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Görüntülerle ilgili Etraf Muhafaza ve Denetim Dairesi Başkanlığı Hayvan Sıhhati Şube Müdürü hakkında disiplin soruşturmasına başlanması, bu süreçte, ilgili şube müdürü hakkında misyondan uzaklaştırma önlemi uygulanmasına karar verilip, olaya karışan çalışanların iş akdinin feshedilmesi ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na cürüm duyurusunda bulunulmuştur.” Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada ise bahisle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

KEDİLERİ AĞZI BAĞLI POŞETTEN KURTARDILAR

Öte yandan birebir barınağa ilişkin bir aracın art kısmında ağzı sıkıca bağlanmış poşetin içerisinde birçok kedi olduğunu fark eden hayvanseverler kedileri indirerek kurtardı. O anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan bir vatandaş “poşetin içerisine koymuşlar kedileri. Allah belanızı versin” kelamlarıyla sitemde bulundu.

MAHKEME UZUN MÜDDET BEKLEDİ

Gözaltına alınan 2 kişi, emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Lakin 2 kişiyi hiçbir avukatın savunmak istememesi üzerine dava bir türlü başlayamadı. Konya Barosu avukatları da, mecburî savunma vazifesine atanmamak için CMK (ceza muhakemesi kanunu) sistemini kapattılar.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Avukat belirsizliğinin çözülmesinin akabinde başlayan mahkemede 2 şahıs haklarındaki cürümler nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya’daki barınaktan 2. skandal! Hayvanları ağzı bağlı poşetten vatandaşlar kurtardı

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu