Gündemden Haberler

İmamoğlu: Artık kaybetmek yok

Dersim’de açıklamalarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, tarihi bir seçimin kaybedildiğini söyledi. “Kaybettiğimiz her seçim ülkemizin bir başka 5 yılını bizden alıp götürüyor” diyen İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye’de kazanacakları iddiasını ortaya koyarken, “Artık kaybetmek yok” dedi ve cesur liderlikler ortaya koyacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dersim’e gitti. Burada esnaf ve yurttaşlar ile sohbet eden İmamoğlu, destekleriyle inşa ettirilen Nazımiye’deki konukevine değinerek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile açılış yapmak istediklerini ancak programın uymadığını söyledi. 

T24’ün aktardığına göre İmamoğlu, dün, Alevi inanç merkezlerini ziyaret etti ve ardından kent merkezine ulaştı. Eşi Dilek İmamoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da İmamoğlu’na eşlik ederken, İmamoğlu da kameraların karşısında Kılıçdaroğlu’nu aradı ve “Genel başkanım cebinizi aradım ama cevap vermedi. Sizden habersiz Tunceli’ye geldim” dedi.

‘MEMLEKET HER KÖŞESİNDE ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPMAYA GAYRET EDİYORUZ’

ANKA’nın aktardıına göre kent meydanındaki konuşmasında, “İstanbul’da görev yapıyor olsak da gözümüz, kulağımız bu vatanın her yerinde” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Buradaki sıkıntıyı da dinliyoruz. Doğayla ilgili problemi de dinliyoruz. Buradaki insanlarımızın ibadethanelerinde yaşadığı problemleri de dinliyoruz. Elimizden ne gelirse yapmaya gayret ediyoruz memleketin her köşesinde. Sosyal demokrat bir belediyeciliğin, eşitlikçi bir belediyeciliğin, insanları ayırt etmeyen bir belediyeciliğin, insanı önceleyen bir belediyeciliğin, iddia ediyorum en iyi örneklerinden birini İstanbul’da biz veriyoruz. Ve bu konuda çocukları, kadınları, gençleri önceleyerek, toplumun her kesiminin yoksulluğundan iş imkanlarına, çevreden geleceğin teminat altına alınmasına varıncaya kadar her hususu dikkate alan ve politikalar üreten bir belediyeciliği ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Onun sınavını da layıkıyla vereceğimize inanıyorum 2024’te.

‘TARİHİ BİZ SEÇİMİ KAYBETTİK, BUNUNLA YÜZLEŞMEK ZORUNDAYIZ’

Şunu söyleyeyim: Biz, bir seçim kaybettik. Bununla yüzleşmek zorundayız. 2023’ü kaybettik. Tarihi bir seçimdi. Kazanmalıydık. Neleri eksik yaptık? Düşünmek zorundayız, konuşmak zorundayız. Sizlerle dertleşmek zorundayız. Eksikleri, sizden duymak zorundayız. Bunları düzeltmeden önümüze bakamayız. Bunlara bakmadan önümüze bakarsak, inanın önümüzü göremeyiz. O bakımdan bunları edepli, ahlaklı, partinin disiplinine uygun bir biçimde, konuşulacak meseleleri parti içinde konuşarak…

Bakın ben 90 gündür, partinin içindeki muhatapların dışında kimseyle partimi konuşmadım. Benim bir tane konuşmamı bulamazsınız basın önünde. 90 gündür ben partimi, partimin yöneticileriyle konuşuyorum. Konuşmaya devam edeceğim. Başta Genel Başkanımız olmak üzere. Doğruları konuşan Ekrem İmamoğlu olmak zorundayım. Millet, bana onun için oy veriyor. Ben öyle inanıyorum. Hepinizin huzurunda doğruları konuşmaya devam edeceğim.

‘KARARLI BİR SÖZ SÖYLÜYORUM, ARTIK KAYBETMEK YOK’

Sorunların çözümü olma gayretinde sonsuz bir nefer olacağım. Aynen, ‘2023 seçimlerinde nefer olacağım’ dediğim ve yaptığım gibi. Bundan sonra da nefer olmaya devam edeceğim. Biz çünkü kaybedemeyiz. Kaybettiğimiz her seçim ülkemizin bir başka 5 yılını bizden alıp götürüyor. Biz artık kaybedemeyiz. Ama İstanbul’u da kaybetmeyeceğiz. Onu söyleyeyim. İstanbul’u da kaybetmeyeceğiz. Göreceksiniz. Ama memleketin bundan sonraki seçimlerini de kaybetmeyeceğiz. Bakın, kararlı bir söz söylüyorum: Artık kaybetmek yok. İstanbul’u da kaybetmek yok. Diğer büyük şehirleri de kaybetmek yok. Türkiye’nin seçimlerini de kaybetmek yok.

‘CESUR LİDERLİKLERİ ORTAYA KOYACAĞIZ’

O bakımdan önümüze daha güçlü bakan, ama hatalarından ders çıkartan, halkıyla dertleşen, hesap veren ve her zaman halkın denetimine tabi olan siyasiler ve kurumlar olmaya, hepinizin huzurunda, şu güzel vatanın en cesur insanlarının bulunduğu güzel Tunceli’de, sizlerin huzurunda söz veriyorum. Cesur olacağız. Cesur demokrasi için cesur liderlikleri ortaya koyacağız. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizi korusun. Ben buradaki maneviyatı ziyaret edip, orada dua ediyorum. Onların huzurunda dua ediyorum. Orada dua edenlerin duasını istiyorum. Burada bulunan her vatandaşın da duasını istiyorum. Yolumuz açık olsun.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu