Gündemden Haberler

Avukatlar, Can Atalay için adliyede nöbete başladı

Türkiye İşçi Partili (TİP) avukatlar, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için verdiği “hak ihlali” kararını değerlendirmemesi üzerine adliyede nöbete başladı.

AYM, TİP Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen ve Gezi Davası’ndan aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Can Atalay hakkında “hak ihlali” kararı verdi.

Mahkemenin kararı üzerine tahliye edilmesi gereken Can Atalay, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ihlal kararını hâlâ değerlendirmemesi nedeniyle tahliye edilmedi.

AVUKATLARDAN ADLİYEDE NÖBET

TİP’li avukatlar, saat 11.00 itibarıyla tahliye kararı verilene kadar adliyede nöbet tutmaya başlayacaklarını açıkladı.

TİP Parti Meclisi Üyesi Avukat Özgür Urfa, AYM’nin tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararı sonrasında 13. Ağır Ceza Mahkemesi ile gelinen son duruma ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Can Atalay dosyasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, dün duruşmaları bitince heyet olarak kararı değerlendireceklerini söyledi.

Atalay’ın ve TİP’in avukatları olarak tahliye talepli dilekçe verdik ancak duruşmalar bitince öğlen saatlerinde Mahkeme Başkanı’nın adliyeden ayrıldığı ve dönmeyeceği söylendi. Durumla ilgili Başsavcı ve Başsavcı vekili ile görüşme taleplerimiz de reddedildi.

Daha sonrasında mahkeme heyetinin geldiği ve memurlara mesai bitimi eve gitmeme talimatı verildiği söylendi.

‘KARARIN AKIBETİNİ SORACAĞIZ’

Saat 18.00’e kadar memurlarla birlikte bekledik fakat daha sonra memurlara ‘eve gidin’ talimatı verildi ve gittiler.

Bugün sabah saatlerinde dosyanın avukatları ve parti avukatları olarak yeniden mahkemeye gidecek ve kararın akıbetini soracağız. Saat 11.00 itibarıyla ise avukatlar adliyede karar verilene kadar nöbet tutmaya başlayacak.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu