Gündemden Haberler

Ekrem İmamoğlu’ndan Özgür Özel’e ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel’i ziyaret etti. Görüşmenin ardından yapılan ortak basın açıklamasında konuşan Özel, “Aramızdaki kardeşlik hukuku, CHP’yi iktidara taşıyacak” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, 4-5 Kasım tarihlerinde yapılan 38. CHP Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel’i ziyaret etti. İmamoğlu ile Özel, Özel’in çalışma ofisinde görüştü.

KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Görüşmenin ardından Özel ve İmamoğlu ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak konuşan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na teşekkür ettiği konuşmasında şunları dile getirdi:

“Malumunuz 38. Kurultayımızla ilgili süreç tamamlandı. Süreci tamamladıktan sonra kurultay başkanı olarak kendilerini ziyaret edip sürece dair hem teşekkür edip hem de bilgi aktardım

Sayın önceki dönem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yürekten teşekkür ediyorum. Kendilerini de yakın zamanda ziyaret edip kurultay sürecine dair hem düşüncülerimi hem teşekkürlerimi sunacağım. Bu kapsamda bugün de 8. Genel Başkanımız sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’i ziyaret ettim. Görevimi bitirmiş oldum, genel başkanımdan izin isteyerek görevime dönüyorum.”

‘ARAMIZDAKİ KARDEŞLİK HUKUKU CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK’

Özgür Özel ise açıklamasında şunları kaydetti:

“Ekrem Başkanımız nezaket gösterdiler ve kurultayı tamamladıktan sonra, görevini bitirdikten sonra ziyaret ettiler. Ekrem Başkan hangi işin ucundan tutsa dört dörtlük yapan ve başarıyla sonuçlandıran birisi. CHP tarihinde bir ilk yaşandı. Kurultayın gergin olabileceği, farklı zorluklar olabileceği biliniyordu. Ekrem Başkan bu güvene layık olduğunu ve bu işi en iyi yapabilecek kişi olduğunu gösterdi. Çok zor bir kurultayı çok başarılı bir şekilde yönetti.

Hep konuşulan bir şey var; Ekrem Başkan’la aranızda nasıl bir ilişki var? Bizim aramızdaki ilişki, kardeşilik ilişkisi, kardeşlik hukukudur. Ama bu kardeşlik hukuku, CHP’yi iktidara taşıyacak. İkinci yüzyılda kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e layık başarıları hep birlikte alacağız.”

Özel, CHP TBMM Grup Toplantısı’nın ise haftaya salı yapılacağını bildirdi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu