Gündemden Haberler

Görüntüler 7 yıl sonra dosyada

IŞİD’in Ankara Garı’ndaki Barış Mitingi’ne yönelik canlı bomba saldırısı davasında yeni skandallar ortaya çıktı. 7 ayda serbest bırakılan Ahmet Güneş’le ilgili kanıtlar, dosyaya 7 yıl sonra gönderildi.

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’ndaki Barış Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısına ilişkin yeni görüntüler 7 yıl sonra ortaya çıktı.

7 AYDA SERBEST KALAN SANIKLA İLGİLİ KANITLAR 7 YIL SONRA DOSYADA

BirGün’de yer alan habere göre, davanın firari sanıklarından olan ve katliamdan bir yıl önce yakalanmasına, görsellerden IŞİD’in kendisinin de katıldığı infazının görüntülerine ulaşılmasına rağmen 7 ayda serbest bırakılan Ahmet Güneş’le ilgili kanıtlar, dosyaya 7 yıl sonra gönderildi.

Görüntülerin ardından Güneş’in yedi ay içerisinde serbest bırakılması büyük tepki çekti. Güneş’in videoda infaz edilecek kişi ile Arapça konuşarak infaz edileceğini anlatması da videoda bulunuyor. Güneş’in videoda, çevredekilere önündeki kişinin ölüp yere düştüğünde dua okunmasını emrettiği de görüldü.

Dosyaya firari IŞİD’lilerle ilgili başka videolar da girdi. Boş bir fabrikanın etrafında çekilen videoda IŞİD’lilerin silahlı eğitim yaptığı anlar görüldü.  Bu videoda IŞİD’liler kendi yazdıkları marş ve IŞİD bayrağı ile yürüdü. Videoda firari sanık Ahmet Güneş’in ise IŞİD’lileri eğittiği anlar da yer aldı.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davasının duruşması, yarın (8 Eylül) saat 10.00’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu